Ehdokkaamme Kallavedellä

Kontkanen.Katja

Katja Kontkanen, sairaanhoitaja

Seurakuntaneuvostoon 75, kirkkovaltuustoon 2

Olen 28-vuotias kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen sairaanhoitajana ikääntyneiden parissa ja olen luonteeltani empaattinen sekä avarakatseinen. Arvomaailmaani kuvaa hyvin ajatus ”kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan”. Olen uudistusmielinen, mutta kunnioitan ja kuuntelen myös muiden mielipiteitä. Haluan olla mukana kehittämässä kirkon toimintaa sallivammaksi ja avoimemmaksi. Minun kirkkoni on yhdenvertainen ja kuuluu matalalla kynnyksellä kaikille, vauvasta vaariin!

ehdokaskuva

Janne Mertanen, asiakaspäällikkö

Seurakuntaneuvostoon 76, kirkkovaltuustoon 3

Janne Mertanen, 40 –vuotias aviomies ja pienen pojan isä. Ammatiltani asiakaspäällikkö, koulutukseltani kauppatieteiden kandidaatti. Seurakunnassa minulle tärkeitä asioita ovat perheille ja erityisesti lapsille suunnattu sisältö ja toiminta. Ensisijaisen tärkeänä näen, että seurakunnassa katto on korkealle ja seinät leveällä, eli kaikki ovat tervetulleita ja kaikkia kohdellaan samanarvoisesti. Tämä ulottuu mielestäni olennaisesti myös jumalanpalveluksiin, joissa toivoisin ettei ketään suljettaisi ulkopuolelle puheiden tai tekojen tasolla.

Kaisa-Maria Runko Kallavesi

Kaisa-Maria Runko, diakonissa, sis-kirSH

Seurakuntaneuvostoon 77, kirkkovaltuustoon 4

Olen 54-vuotias seurakuntalainen Kuopion Maaningalta. Kodin perintönä diakonia, jo toisessa polvessa.  Ydinperheemme on nelihenkinen, lapset jo maailmalla opiskelemassa.  Kokemusta on kertynyt Maaningan seurakunnan luottamushenkilönä monissa kipeissäkin toimissa. Puoluepoliittisesti en ole aktiivinen, seurakuntalaisena toivottavasti. Päivätyöni on sairaanhoitajana vanhustyössä Maaningan Ainolassa, kiva työpaikka!
Olen ottanut todesta pyhäkoulussa saamani opetuksen: Jumalalle olemme kaikki samanarvoisia. Halua toimia sen toteutumiseksi tämän päivän kirkossa ja seurakuntaelämässä.

Jaana vaalikortti

Jaana Turunen, musiikin maisteri

Seurakuntaneuvostoon 78, kirkkovaltuustoon 5

Olen 45-vuotias muusikko ja yrittäjä. Olen Kallaveden seurakuntaneuvoston ja Kuopion seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston jäsen 2015-2018 ja 1. varajäsen kaudella 2011-2014. Seurakunnan toiminnassa olen ollut mukana lapsikerhosta alkaen. Rippikouluikäisenä toimin isosena ja lasteni ollessa pieniä äitinä perhekerhossa. Olen myös työskennellyt kanttorin virassa 15 vuotta pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Nykyisin toimin lähinnä seurakuntien musiikkityön tukena.

Kirkon ja seurakuntien toiminta on minulle tuttua seurakuntalaisen, työntekijän ja luottamushenkilön näkökulmasta. Minulle on tärkeää, että kirkollisessa päätöksenteossa toimitaan avoimesti ja että seurakuntalaisia ja työntekijöitä kohdellaan yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti niin paikallisella kuin koko kirkon tasolla. Toimintamäärärahojen vähetessä kannatan ensisijaisesti toimintatapojen uudistamista. #tahdonkirkossa

Veera Willman Kallavesi

Veera Willman YTM, korvausratkaisija

Seurakuntaneuvostoon 79, kirkkovaltuustoon 6

Olen 29-vuotias Kuopion kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston jäsen sekä Pohjois-Savon maakuntavaltuutettu. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Minulle tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus, joita haluan edistää sekä arjessa että toimiessani aktiivisesti yhteiskunnassa. Haluan myös rohkaista nuoria ja nuoria perheitä mukaan osallistumaan päätöksentekoon ja vaikuttamiseen. Perheeseeni kuuluu rakas vaimo, ihana vauva ja kaksi espanjanvesikoiraa.

Kirkon toimintaan kaivataan mukaan niitä, jotka uskaltavat nostaa pöydälle tärkeitä yhdenvertaisuutta ja lähimmäisenrakkautta korostavia teemoja. Olen ollut nuorena aktiivisesti mukana kirkon toiminnassa, toimin isosenakin Puijon seurakunnassa. Sitä myöten kirkon toimintatavat ja keskustelun tasot minulle tuttuja ja uskonkin pystyväni tuomaan mukaan raikasta näkökulmaa. Kaikille meistä tulee tarjota mahdollisuus viihtyä ja kokea olonsa tutuksi ja turvalliseksi kirkon toiminnassa. Haluan olla mukana varmistamassa, että meidänkin kirkkomme on sellainen paikka jokaiselle meistä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisestakaan riippumatta.

Mainokset