Seurakuntavaaleissa vaikutetaan kirkon suuriin linjauksiin

Marraskuun seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöitä paikallisiin seurakuntiin. Vähemmälle huomiolle jää, että nämä samat henkilöt valitsevat tulevat kirkolliskokousedustajat, jotka päättävät koko kirkkoa koskevista linjauksista.

Savon Sanomien (19.9.) mukaan poliittiset puolueet näkyvät nyt aiempaa selvemmin.

Poliittisia puolueita kiinnostavampi asetelma on ehdokkaiden suhtautuminen kirkon isoimpiin kysymyksiin: miten hallintorakenteita pitäisi uudistaa ja miten kirkko suhtautuu yhdenvertaiseen avioliittoon. Nämä asiat vaikuttavat myös paikallisesti työntekijävalinnoissa sekä tilojen ja varojen käytössä.

Kuopiossa kahdesta seurakunnasta löytyy puoluerajat ylittävät Tulkaa kaikki -ehdokaslistat, jotka ovat rakentuneet näistä lähtökohdista.

Tulkaa kaikki -liike on vuonna 2005 perustettu kirkon uudistusmielisten valtakunnallinen yhdysside. Liike haluaa herättää rehellistä keskustelua kirkon perustehtävästä, lisätä kirkollisen päätöksenteon avoimuutta ja luoda siltoja eri tavoin ajattelevien välille. Yksi iso vaaliteema on kaikkien vihkiparien vihkiminen, siunaaminen ja muutenkin tasapuolinen kohtelu seurakunnissa.

Puijon ja Kallaveden seurakunnissa Tulkaa kaikki -listoilla on yhteensä 11 ehdokasta; niin uusia ja nuoria kuin aiemmin luottamushenkilöinä toimineita.

Erkki Pesonen

Kuopion seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston ja Puijon seurakuntaneuvoston jäsen

Jaana Turunen

Kuopion seurakuntien kirkkovaltuuston ja Kallaveden seurakuntaneuvoston jäsen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s